Sajtófogadás az Érseki Palotában

A média legfőbb kötelessége a hitelesség – mondta dr. Ternyák Csaba egri érsek azon a fogadáson, melyen a helyi médiumok munkatársait látta vendégül az Érseki Palotában. A program az újságírók védőszentje, Szalézi Szent Ferenc püspök ünnepéhez kapcsolódott.

Szalézi Szent Ferenc francia teológusnak, az újságírók védőszentjének ünnepéhez kapcsolódva dr. Ternyák Csaba egri érsek kötetlen beszélgetésre és vacsorára hívta a média munkatársait, azzal a szándékkal, hogy találkozzanak egymással és megköszönje munkájukat. Beszédében felidézte Ferenc pápának a tömegkommunikációs világnapra küldött üzenetét, miszerint a médiának a találkozás kultúráját kell szolgálnia. Segíteni kell az embereket abban, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.
Hozzátette: a médiának nagyon nagy a jelentősége, akkor van baj, ha a tömegkommunikáció gazdái negatívan befolyásolják az embereket. Az egyház kérése leginkább az, hogy a média hitelesen számoljon be az egyház üzeneteiről, a világ eseményeiről. Az Egri Egyházmegye több kommunikációs csatornán igyekszik hiteles tájékoztatást adni, ugyanakkor hozzátette: ez a tájékoztatás csak hiteles lehet, de nem teljes, mert az igazi lényeget, az Istennel való találkozás csodáját a média sem tudja megragadni.