Női kézilabda NB I: EKFSC – Győr 20-39

A női kézilabda bajnokságban a 18. fordulóból előrehozott mérkőzésen a sereghajtó egri főiskolások a listavezető győrieket fogadták. 19 góllal nyert a címvédő Győr. Az egriek legközelebb a Békéscsabához utaznak.

Telt ház várta a Győri AUDI ETO KC egri vendégjátékát. A hazaiak most a Kemény Ferenc Sportcsarnokban fogadták ellenfelüket. A sereghajtó Eszterházy Károly Főiskola csapata ellen a fehér mezes győriek magabiztosan, 39-20-ra nyertek.
Ambros Martín, a győriek mestere már a szombati, Podgorica elleni első hazai BL-középdöntő mérkőzést i s szem előtt tartva mindenkinek játéklehetőséget adott. Egyedül a norvég beállós, Heidi Löke maradt otthon szemsérülés miatt, de szombaton már ő is játszik.
– Három tréning vár még a csapatra a montenegróiak elleni meccsig. Természetesen még nem vagyunk a csúcson, de szerintem jó formában várjuk csoportbeli első ellenfelünket – nyilatkozta a meccs után a győri vezetőedző.
Görbicz Anita most is a vendégek vezéregyénisége volt, tizenkét góljával a meccs legeredményesebb játékosa lett. Szombaton másfajta mérkőzés vár rájuk.
Az egrieknek is jó felkészülés volt ez a meccs az alsóházi riválisok ellen.
A korábban Győrben játszó Bárány Krisztina négyszer vette be a vendégek kapuját.
A meccs végén a Ferencvároshoz hasonlóan megrohanták az egri szurkolók a győrieket. Görbicz Anita legalább 400 aláírást osztott ki, nem beszélve a sok fényképről.

Női kézilabda NB I, Alapszakasz 19. forduló. 2014. január 28.
Eszterházy KFSC-Global Safe – Győri AUDI ETO KC 20-39 (12-24)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 1000 néző. V.: Horváth Zoltán, Simó András
EKFSC: Fekete – Hárs 2, Sári 1, Gyimesi 4, Bárány 4, Pados 5, Héjjas 1. Cs.: Ferenczi (kapus), Molnár N. 3, Kovács V., Bárkai, Benedek, Gasková. Edző: Hegedűs Tibor.
ETO: Herr O. – Bognár-Bódi 1, Soós 5, Görbicz 12 (6), Sirián 4, Hornyák D. 3, Korsós 3. Cs.: Hornyák Á., Tervel, Bulatovics, Amorim 3, Orbán 6, Kovacsics 2. Vezetődző: Ambros Martín.
Kiállítások: 2, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 6/6.

Következik:
19. forduló, február 14., péntek, 18:00
EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE (9.) – EKFSC-Globál Safe (12.)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok