Diétás ebéd

A speciális táplálkozási problémákkal küzdő gyermekek számára is biztosítanak étkezést márciustól Eger iskoláiban, óvodáiban. A csütörtökön közgyűlés elé kerülő rendelet-tervezet alapján diétás ebédet igényelhetnek a szülők azon gyermekek számára, akik tejcukorallergiában, cukorbetegségben, vagy lisztérzékenységben szenvednek.

Nagy a nyüzsgés ebédidőben a Lenkey János Általános Iskola étkezőjében. Hamarosan azok a gyerekek is sorba állhatnak a menzán, akik speciális étkezésre szorulnak, mert lisztérzékenyek, cukorbetegek vagy tejcukorérzékenyek. Az egri közgyűlés csütörtöki ülésén tárgyalja azt a rendelettervezetet, ami alapján március elsejétől a Szent József Konyhán diétás ebédet készítenek az arra szoruló gyerekeknek. Az iskolákba, óvodákba az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye szállítja majd az ételt.
Megközelítőleg 50 óvodás és iskolás gyerek ellátását oldja meg az új szolgáltatás Egerben, de az igénylők száma várhatóan nőni fog. A felmérések szerint ugyanis évről évre több a táplálékallergiás gyermek.
A diétás ebéd minimálisan lesz drágább a hagyományos intézményi étkezésnél. Egyelőre a tejcukorérzékenyek, cukorbetegek és lisztérzékenyek számára lesz igényelhető a szolgáltatás, de tervezik a tojás- és tejfehérje mentes étrend biztosítását is.