Belváros-rehabilitáció – új munkaterületek

Tovább folytatódnak a belváros-rehabilitációs munkálatok. A Dobó téri térburkolat felbontása mellett a szökőkút majdani helyén régészeti feltárást végeznek. A Kis Dobó téren elkészült a nagyméretű csapadékcsatorna, most már a Dobó utcában szedik fel a burkolatot. Lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utcát is, ahol közműépítés folyik.

A Dobó utcában ismét változott a forgalmi rend. A Kis Dobó tér – Hibay Károly utca csomópont után most már a Dobó utcában bontják a térburkolatot, így a Fazola Henrik utcából jelenleg csak jobbra, a vár felé lehet hajtani. A gyalogos forgalom továbbra is biztosított mindkét irányába.
A Bajcsy-Zsilinszky utcában is közműépítés is zajlik. A múlt évi közműfeltárás alapján a kivitelezőnek változtatni kellett az eredeti terveken.
A Dobó téren továbbra is bontják a térburkolatot, döntően a patak felé eső részen. Ezen kívül a tér több pontján régészeti feltárást is végeznek. A csapadékcsatorna és a majdani szökőkút helyén régi cölöpépítmény és falmaradványokat, illetve töredékeket találtak, de több tárgyi emlék is előkerült. A pontos kormeghatározást a régészek a leletek katalogizálása után tudják csak elvégezni.
A belvárosban lakókat és az árufeltöltést végző üzlettulajdonosokat arra kérik, hogy mindig figyeljenek az aktuális fogalmi rendre és a jelzőtáblákra. A munkálatoktól függően változhat a forgalmi rend. Jelenleg csak a Jókai utcán át lehet a belvárosból gépjárművel kihajtani.