Simon Ágnes indul a téli olimpián

Nyári olimpiára már nagyon sok egri sportoló kijutott, a télire viszont eddig még egy sem. Az Egri Testedző Club tájfutó-sítájfutója, Simon Ágnes a kvalifikációs versenyek után a Magyar Síszövetség szombati döntése értelmében indulhat az oroszországi téli olimpia sprinttávú sífutó versenyén.

Ritka pillanat: Simon Ágnes Felsőtárkányban, az Egeres-völgyben gyakorolhatott a friss havon. Eddig ehhez mindig messzire kellett utazni. A Magyar Sí Szövetség döntésének értelmében az Egri Testedző Club versenyzője képviseli majd hazánkat a női szabadstílusú sprinttávú sífutásban az oroszországi téli olimpián. Ő lesz az első egri sportoló, aki téli olimpián indulhat.
Simon az utóbbi években a tájfutó versenyek mellett egyre több sífutóversenyen indult. Részt vett már világbajnokságon és több, az olimpiai kvalifikációhoz szükséges világkupa-futamon. Magyarországnak a nőknél biatlonban és sífutásban is egy-egy kvótája van a 2014-es téli olimpiára. A Magyar Sí Szövetség először mindkét helyre Szőcs Emőkét nevezte, szombaton viszont úgy döntöttek: a sprinttávú versenyen a kvalifikációs eredmények alapján az egri Simon Ágnes indulhat. A másik esélyes, salgótarjáni Papp Ildikónak nem voltak eredményei sprinten.
Az olimpiai eskütétel hétfőn délelőtt volt Budapesten. A 1,5 km-es szabadstílusú sprintszám február 11-jén lesz az oroszországi téli olimpián, a Szocsihoz közeli Krasznaja Poljanában.