Keresztféléves ponthatárok

Január 23-án hirdették ki a 2014 februárjában induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait. A ponthatárok megállapítását követően a besorolási határozat az e-felvételi felületén tekinthető meg, illetve akik megadták a telefonszámukat, azok SMS-ben kapnak erről értesítést.

A februárban induló keresztféléves képzésre összesen 5729-en jelentkeztek. Közülük 4863-an első helyen mesterképzést jelöltek meg, 667-en alapképzést, 140-en felsőoktatási szakképzést, 60-an pedig osztatlan mesterképzést írtak a jelentkezési űrlap első sorába.
Volt olyan képzés, ahova csak az kerülhetett be, aki a maximális száz pontból legalább kilencvenet gyűjtött. A legnépszerűbb szakok listája az idén sem változott. Az elsőhelyes jelentkezők többsége, 4624-en állami ösztöndíjas helyet szereznének. A január 23-án kihirdetett felvételi ponthatárokat kizárólag elektronikus formában kapják meg az érdekeltek, postán hiába várnak értesítést a jelentkezők. Az Oktatási Hivatal a ponthatárok meghatározását követően minden jelentkező esetében besorolási határozatot hozott, amelyből kiderül, hogy a felvételiző az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, az adott meghirdetésen mennyi a ponthatár, valamint hogy besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. A 2014. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban kihirdetett ponthatárok elérhetők a Felvi nyitóoldaláról is.