Kevesebb a halálos baleset

Egyre kevesebb a halálos baleset Heves megye közútjain. Ez az arány megfelel az uniós Fehér Könyv elvárásainak. A súlyos sérüléssel járó balesetek száma is csökkent, könnyű sérülést viszont a tavalyelőttitől többen szenvedtek 2013-ban.

A halálos és a súlyos sérüléssel járó balesetek száma is csökkent tavaly a megyében – értékelte a Heves Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2013-as évet. Januártól decemberig tizenhárman vesztették életüket közlekedési balesetben, néggyel kevesebben mint a megelőző évben. E mellett a súlyos sérültek száma is csökkent az utakon. Ezek az adatok megfelelnek az uniós Fehér Könyv elvárásainak, amely a közúti balesetben elhunytak számát csökkentené. A bizottság tájékoztatása szerint ugyanakkor jóval többen sérültek meg könnyebben balesetben mint a korábbi években. Ez az arány még javítható a megyében.
A legtöbb szabályszegést a gyorshajtók követik el, 2013-ban 172 balesetet idéztek elő a sebességhatárt be nem tartók. Az ittas vezetők által elkövetett ütközések száma ötödével lett kevesebb és a biztonsági övet is jóval többen használják mint a megelőző esztendőkben. Ezek alapján összességében jónak értékelhető a 2013-as év baleseti statisztikája, ami a rendszeres közúti ellenőrzéseknek és a felelős közlekedésnek is köszönhető.