Central Tablers Meeting

Idén a Round Table Hungary hármas asztala látta vendégül az európai asztaltársaságok tagjait. Tizenöt ország közel 300 képviselője ismerkedett a hazai látnivalókkal és érdekességekkel.

Átvenni, alkalmazni, jobbítani – így szól a Round Table tagjainak jelmondata. A fiatalembereket tömörítő asztaltársaságok céljai között első helyen szerepel a rászorulók támogatása, kapcsolatok kiépítése más országok asztaltársaságaival, közös projektek megvalósítása. Az évente megrendezett Central Tablers Meeting is a kapcsolatépítést szolgálja, amit most az egri hármas asztal rendezhetett.
Magyarországon két budapesti és egy egri asztaltársaság működik. Egerben 4-5 évvel ezelőtt volt egy generációs váltás. Szervezeteknek, egyesületeknek, kórházaknak segítenek.
Minden év januárjában Európa más-más országában tartanak találkozót. Tavaly Nagy-Britannia, míg idén Magyarország volt a vendéglátó.
– Az európai régió a legnagyobb, több mint 20 ezer taggal, országonként önálló asztaltársaságokkal. Európa további régiókra oszlik, úgy mint nyugati, közép és déli részre. Olaszországban, Ravennában lesz jövőre a következő találkozó – mondta a Michael Leitl, régióvezető
– Bár a magyar téblerek a kisebb létszámú asztaltársaságok közé tartoznak, ennek ellenére a program végén azt hiszem elmondhatom, hogy messze lekörözték a korábbi találkozókat. Ez a 30-40 fiatal, példaként állítható a nemzetközi tagság elé – nyilatkozta a nemzetközi szövetség brit alelnöke, Jason Thomson.
A résztvevők többsége a régióból érkezett, de szinte minden nyugat-európai asztaltársaság képviseltette magát sőt, az Amerikai Egyesült Államokból és Tunéziából is jöttek vendégek. A záróest hivatalos részének befejezéseként zászlót cseréltek az egyes asztalok képviselői.