Ingyenes készpénzfelvétel

Még néhány napig lehet igényelni a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt. Elektronikus úton és személyesen is kérvényezhető a szolgáltatás a pénzintézeteknél, összesen legfeljebb 150 ezer forintig. Aki már februártól díjmentesen venne fel készpénzt, annak január 20-ig kell nyilatkoznia róla.

December elseje óta lehet nyilatkozni a bankoknál az ingyenes készpénzfelvételről. Az Országgyűlés novemberi döntése értelmében havonta két alkalommal lehet díjmentesen pénzt felvenni, legfeljebb összesen 150 ezer forintig. Az igénybevétel nem automatikus, minden esetben kérvényezni kell. Leghamarabb februárban élhetnek az ügyfelek a lehetőséggel.
Interneten, netbank segítségével is lehet nyilatkozni. Sokak szerint praktikusabb néhány kattintással, otthonról kérni a díjmentességet.
A díjmentességre csak 16 éven felüli, magyarországi lakóhellyel rendelkezők jogosultak. Aki már a következő hónaptól élne a lehetőséggel, annak mindössze néhány napja maradt az igénylésre. Január 20-ig kell eljuttatni a bankokhoz a kérelmet elektronikus formában vagy személyesen. Aki erről a határidőről lemaradna, annak egy hónap csúszással állítható be a szolgáltatás.