Helyben is együtt

Közös jelöltet állít az ellenzéki összefogás helyben is. A január 14-én létrejött szövetség az egyéni választókerületekben is közös jelöltet indít. Az egyes számú választókerületben Szalóczi Géza, az Együtt PM tagja lesz az ellenzéki összefogás közös képviselőjelöltje.

Nemcsak listát és miniszterelnök-jelöltet állít közösen az ellenzéki összefogás. Az MSZP, az Együtt PM, a DK és az MLP részvételével létrejött szövetség az egyéni választókerületekben is közös jelöltet állít. Helyben Szalóczi Gézát támogatja a szövetség. Az összefogás egri tájékoztatóján elhangzott, hogy Heves megyében már korábban is képviseltek együtt közös ügyeket a pártok, így logikus következmény volt, hogy szövetségesként szálljanak szembe a jelenlegi kormánnyal. Szalóczi Géza szerint közvélemény-kutatások is bizonyítják, hogy a magyarok többsége kormányváltást akar, ami ebben a formában megvalósítható lesz.
A DK részéről Hegedűs János hangsúlyozta, hogy Magyarországon politikai vészhelyzet van, a Fidesz visszaél parlamenti kétharmadával, ami ellen tiltakozni kell.
Az MSZP-s Pál György szerint a győzelem szövetsége jött létre január 14-én, a cél pedig felülmúlni a Fideszt.
Elhangzott még: a választási stratégiák összehangolásról folyamatosan egyeztetnek a szövetség tagjai.