Ajándék nevelőszülőknek

Mosógépet, hűtőszekrényt is kaptak a Heves megyében élő nevelőszülők. Igény szerint ajándékozott meg háztartási eszközökkel a megyében 28 családot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Elhangzott: 2014-től munkaviszonynak tekinti az állam a nevelőszülői hivatást is.

Heves megyében összesen 28 családhoz érkeztek új háztartási eszközök. A nevelőszülőket és gyermekeiket ajándékozta meg ezzel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.
Volt, aki már decemberben megkapta az ajándékokat, a legtöbben azonban most jelképesen vehették át a háztartási eszközöket. A megjelentek közül volt, aki már több mint húsz éve vállalja a nem mindennapi hivatást. Többen saját gyermek után is segítenek.
Elhangzott az is, hogy 2014 január elsejétől a kormány a nevelőszülői hivatást is munkaviszonyként ismeri el. E mellett a 12 évnél fiatalabb gyermekeket elsősorban nem nevelőotthonban, hanem lehetőség szerint nevelőszülőknél igyekeznek elhelyezni. Az ünnepségen az egri gyermekotthon kórusa is fellépett. Dalcsokorral és tánccal készültek a családoknak.