Pneumobil 2014 előzetes

A VII. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny nevezési határideje még tavaly novemberben zárult. Határidőre 24 hazai és külföldi oktatási intézmény 56 csapata küldte el a nevezést. Jelenleg a tervdokumentációk ellenőrzése folyik, majd legyártják a csapatok által igényelt pneumatikus elemeket. A verseny május 17-én, szombaton lesz az Érsekkertben.

A sűrített levegővel hajtott járművek egri versenyét – ami sorrendben idén a hetedik és május 17-én lesz – komoly és hosszan tartó felkészülés előzi meg. A csapatok a nevezés után először megtervezik a járművet, elkészítik a terveket és elküldik a szervezőknek a megépítéshez szükséges pneumatikus elemek jegyzékét. Jelenleg ezeket a tervdokumentációkat ellenőrzik a szervezők. A határidőre 24 hazai és külföldi oktatási intézmény 56 csapata küldte el a nevezést.
Az észtekkel együtt így most már hat nemzet képviselteti magát a májusi versenyen. Ha minden jelentkező rajtengedélyt kap, akkor 31 magyar és 25 külföldi csapat járműveit láthatjuk majd. A bővülést jelzi, hogy a németek most már önálló csapattal indulnak, de Romániából, Lengyelországból, valamint Magyarországról is lesz a versenyhez újonnan csatlakozó felsőfokú intézmény. A versenykategóriák nem változtak, vagyis a konstrukció, távolsági, ügyességi és gyorsulási versenyt nyerők közül kerülhet ki a végső győztes. Egyedül az ügyességin belül lesz némi módosulás. Ez az elmúlt évhez képest összetettebb, három körös verseny lesz. Azok a csapatok, amelyek átmennek a mostani ellenőrzésen, márciusban kaphatják meg a kívánt pneumatikus elemeket.