Forgalmi rend változás a belvárosban

A belváros-rehabilitáció miatt változott a forgalmi rend több utcában is. A Hibay Károly utcából a Kis Dobó tér felé áprilisig nem lehet járművel közlekedni. A Dobó utca a Fazola Henrik utcán keresztül közelíthető meg. A szennyvízvezeték cseréje miatt a Bajcsy-Zsilinszky utcát is lezárják az autós forgalom elől.

A belvárosi rehabilitáció miatt több utcában is változott a forgalmi rend. Erre külön táblák is felhívják a figyelmet, éppen ezért arra kérik az autósokat, hogy ne megszokásból vezessenek például a Hibay Károly, a Fazola Henrik, vagy a Dobó utcában. A Hibay Károly utca a Kis Dobó tér felbontása miatt zsákutcává vált
Ebben a térségben várhatólag áprilisig marad az új közlekedési rend. Ezt követően a Dobó utca felújítása miatt újabb változások lesznek.
A felújítási munkák látványos része most a Dobó téren látható. Jelenleg a tér felső, patak felé eső részén távolítják el a burkolatot, a nyugati oldalon már több helyen feltörték a betonréteget. A tér két szélén a közműkiváltást készítik elő, ezért egy-egy órára – a munkavégzéstől függően – akadályozhatják a gyalogos forgalmat. Egyébként az üzletek megközelítése biztosított. A Bajcsy-Zsilinszky utcában hétfőn kezdődtek a munkák. Itt elsőként a szennyvízvezetéket cserélik ki. E miatt ezt az utcát szintén lezárják. A Belváros megközelítése a Széchenyi és Érsek utcán keresztül történhet, kifelé pedig a Jókai utcát lehet használni, vagyis itt is megváltozott a forgalmi rend.