Beiskolázás, diáksikerek

Az elmúlt tanév sport- és tanulmányi eredményeit értékelték az EKF Gyakorlóiskolájában. Elhangzott, hogy röplabdában, nyelvi, matematika és művészeti versenyeken is születtek szép sikerek. E mellett beiskolázásról, aktuális pályázatokról is tájékoztatott az iskola vezetősége.

Humán és reál tárgyakban is szép eredményeket értek el a gyakorlóiskolás diákok – hangzott el az oktatási intézmény tájékoztatóján. Az idei tanévben is várja leendő tanulóit a Gyakorló általános iskolai és gimnáziumi képzésekben is.
Szeptemberben kezdte meg működését az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola Pedagógiai Intézete. Tehetséggondozó versenyek szervezésével, szaktanácsadással segítik a sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű tanulókat.
Elhangzott az is, hogy a Gyakorlóiskola nagy figyelmet fordít a diákok önkéntes, tanórán kívüli munkájára is. Közel háromszáz diák segíti a közösséget környezetvédelemben, oktatásban és szociális téren.
Nyertes pályázatoknak köszönhetően több iskola diákjai használhatják az itt felszerelt labort. Sándor József, igazgató elmondta: az intézményben idén is folytatódnak a természettudományos fejlesztések.