Várbejárás

Néhány héten belül másodjára látogatott Egerbe a turizmusért felelős helyettes államtitkár, hogy tájékozódjon a vár felújításának részleteiről. A kormány ugyanis közel 2 milliárd forinttal támogatja a beruházást. A 2014-es tervek között szerepel az infrastrukturális fejlesztések mellett túraútvonalak kialakítása és mobiltelefonos alkalmazások használata is.

Az egri vár idei aktuális fejlesztéséről és egy komplex megújulás távlati terveiről tájékozódott Egerben a turizmusért felelős helyettes államtitkár. Dr. Horváth Viktória egy hónappal ezelőtt már járt a várban, azt mondta: az egriek már mindent megtettek, a kormány pedig örömmel támogatja közel kétmilliárddal a magyar hazaszeretet egyik legismertebb jelképét.
Az infrastrukturális fejlesztéseket, átalakításokat várbejáráson ismerhette meg a helyettes államtitkár, ahol elhangzott: a kormány támogatása nemcsak a felújításban, új attrakciók kialakításában is óriási segítséget jelent Egernek.
Berecz Mátyás, a Vármúzeum igazgatója a megújulás részeként új programok bevezetését hangsúlyozta.
Elhangzott: az egri vár felújítása egyúttal remek befektetés is, hiszen tavaly az észak-magyarországi régió idegenforgalma növekedett legnagyobb mértékben. A belföldi vendégéjszakák száma 28 százalékkal emelkedett, ami a helyettes államtitkár szerint szintén bizonyítja, hogy Egerben jó irányba mutatnak a fejlesztések.