Jobbik: Heves megye közbiztonsága romokban hever

Tiszanánai és egri bűncselekmények – ezekről tartott sajtótájékoztatót a Jobbik. Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő szerint a rendőrség rendszeresen elhallgatja a várhatóan nagy közfelháborodást kiváltó bűncselekményeket. Azt is mondta: Heves megye közbiztonsága romokban hever – főleg a dél-hevesi térségben.

A közelmúltban egy asszonyt lopás közben tetten értek a polgárőrök Tiszanánán, a rendőrségen előállították. Rokonai a rendőrőrs épülete előtt bántalmazták a polgárőröket, később a körzeti megbízottat is megfenyegették – ismertette az esetet Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő.
A jobbikos politikus elképesztőnek tartja, hogy a tiszanánai polgármester, aki – ahogy fogalmazott -a közbiztonságról papoló Fidesz országgyűlési képviselője, nem tud rendet tartani a saját falujában. Zagyva a megyei Fidesztől magyarázatot vár a polgármester viselkedésére és mulasztásaira, amelyek miatt élhetetlenné vált a település. Bognár Ignác a Jobbik egri elnöke arról számolt be: egyre több a lopás Eger belvárosában, és 15 olyan bűnesetről értesültek, amelyet a Hajdúhegyen követtek el. Az egri Jobbik azt követeli, hogy a rendőrség fokozza a belvárosban és a buszpályaudvar területén a rendőri jelenlétet. Sas Zoltán a Jobbik Nemzetbiztonsági és Rendvédelmi Kabinetének alelnöke a párt Hét vezér programját ismertette, ebben szerepel, hogy a bűnözőket önfenntartó börtönökbe zárnák, esetleg az újra megnyíló bányákban dolgozhatnának.