Dr. Szemerkényi: A Fidesz kormány az idősek mellett áll

2010-ben a Fidesz-kormány vállalta, hogy megvédi a nyugdíjasokat és a nyugdíj értékét – ezt dr. Szemerkényi László háziorvos mondta a Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatóján. Ezeket a vállalásokat szerinte maradéktalanul betartotta a kormány. Úgy látja: 2014-ben a nyugdíjasok megélhetése könnyebb lesz, tovább csökkennek a terhek.

Véget vetett a Fidesz-kormány a szocialisták megszorításainak, többször emelte a nyugdíjakat, és nőtt a kommunista diktatúra által meghurcoltak juttatása is – mondta dr. Szemerkényi László. A nyugdíjakkal együtt emelkedik a rokkantsági és rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék is – emelte ki.
Szemerkényi úgy látja: a tartósan alacsony inflációnak köszönhetően a nyugdíjak vásárlóereje még tovább nőtt. A rezsicsökkentés is érinti az időseket, a jelenlegi kormány azon van, hogy több maradjon a nyugdíjasok zsebében – fogalmazott. Kiemelte, hogy a btk. szigorúan bünteti az idősek elleni bűncselekményeket. Arról is beszélt, hogy már százezer nő élt a lehetőséggel: negyven év szolgálati viszony után nyugdíjba ment. Megkezdődött a Segítő kezek mintaprogram kidolgozása is.