Közműcsere a belvárosban

A karácsonyi szünet után hétfő óta az ütemtervnek megfelelően folytatódik a történelmi belváros, azon belül is a Dobó tér, a Kis Dobó tér és az Eszperantó sétány felújítása. Elsőként minden területen a közműcserét hajtják végre. Jövő héten hétfőn a Bajcsy-Zsilinszky utcát teljesen lezárják szennyvízvezeték építés miatt.

A Dobó téren a burkolat és a vastag betonréteg feltörése és felszedése mellett a közműcsere útjában álló növényeket is eltávolítják. A Minorita templom mellett pedig ezzel együtt folytatják a decemberben elkezdett csapadékvíz elvezetési munkákat, előkészítik a szobrok elszállítását a későbbi restauráláshoz. A tér Szent János utcához közeli sarkánál lesz a szökőkút, aminek 3-3,5 méter mély aknáját is most kezdik majd kialakítani. Itt az esetleges régészeti leletek miatt valószínűleg tovább tart majd a munka. A Dobó térhez kapcsolódóan az Eszperantó sétány Kossuth utcai oldala felől kezdte el a közművek cseréjét a kivitelező. Ezzel egyidejűleg lezárták a sétányt az új hídig.
A másik nagy munkaterület a Kis Dobó térhez kapcsolódik. A burkolat eltávolítása után az új csapadékvíz elvezető rendszer kiépítéséhez, a Dobó és Kis Dobó teret összekötő híd teljes felújításához kezdett hozzá a kivitelező.
Ha az időjárás kedvez, akkor a Kis Dobó tér április elejére elkészülhet, utána innen a Dobó utcába és a Szúnyog közbe helyeződik át a munkaterület. A Dobó téren a közműkiváltás után tavasz végén, nyár elején kezdődhetnek a burkolási munkák.