A jövő bajnokai

Székesfehérvár után ezúttal az Észak Magyarországi Régió úszó központja, Eger volt a kiemelt helyszíne a Magyar Úszó Szövetség Jövő bajnokai program szokásos havi keretedzésének és felmérésének. A régióból kiválasztott legjobb 30 fiatal úszó ezúttal a világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlóval is együtt dolgozhatott.

Eger sporttámogatási rendszere az eredmények arányában nyújt kedvezményes, vagy ingyenes sportolási lehetőséget a legjobbaknak, így az úszóknak is.
– Erre lehet alapozni akkor, amikor utánpótlásról, sportfejlesztésről gondolkodunk. Ez nem csak az egri polgárok számára fontos, úgy hiszem, az egész térség számára – mondta a MÚSZ tisztségviselőinek Habis László, polgármester
A Magyar Úszó Szövetség hosszú távú fejlesztési koncepciójában kiemelt szerep jut az utánpótlásnak. 2020-ig 14 milliárdos állami támogatást kap a sportág.
– Most megvan az alap, megvan a háttér. Most már kizárólag a szövetségen, az edzőkön, az ország összes szakosztályán, egyesületén múlik – tette hozzá Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke.
A felmérés végén az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszónk, Cseh László is medencébe szállt a gyerekekkel.
– Nagyon remélem, hogy beindul ez a rendszer és mozgásban lesz. Nem ennyien lesznek, hanem négyszer ennyien. Minél nagyobb bázisból tudjuk kiválasztani a legjobb versenyzőket, ez a legfontosabb cél szerintem – nyilatkozta Cseh László.
A 2002/2003-as korosztály egri felmérésén a hazaiakon kívül Ózdról, Miskolcról és Salgótarjánból érkeztek gyerekek.