Karácsonyi műsorok

Karácsonyi énekek, zenés, táncos előadások, zongoradarabok, palóc népmese és néptánc. Többek között ezekkel készültek az egri általános és középiskolások a karácsonyi ünnepségekre.

A gyerekek énekkel biztatták a fellépő diákok csengőjátékát az általános iskolások karácsonyi ünnepségén a Tinódiban. A Szivárvány színjátszó csoport előadással készült a zenés, táncos műsorra.
A Pásztorvölgyiben magyar nyelv és irodalom, angol és matematika tantárgyakból osztottak ki jutalmakat a háromfordulós levelező verseny nyerteseinek. A gyerekek meséltek a karácsonyfa-állításról, adventi gyertyát gyújtottak, majd rénszarvasnak, krampusznak öltözve közös táncba kezdtek a télapóval.
A Neumann karácsonyi műsorán az iskola együtt örült, hiszen a PénzSztár december 19-én rendezett döntőjét iskolájuk csapata nyerte. Az országos pénzügyi, gazdasági versenyen 1120 csapat indult. A neumannosok hét fordulót teljesítve törtek az élre. A diákok egy bécsi kirándulásukkor készített karácsonyi kisfilmet is levetítettek társaiknak.
A szilágyis diákok közösen énekeltek az iskolában tanított idegen nyelveken karácsonyi jótékonysági műsorukon. Az intézmény idén a Kárpátalján található Beregszászi 6-os számú általános iskolának gyűjtött, miután megtudták, itt egyetlen számítógépet használnak. A gyerekek és tanáraik befizettek egy bizonyos összeget. Ezzel váltották meg a belépőt a jótékonysági műsorra. A diákok többek között zongoradarabbal, palóc népmesével és néptánccal készültek. A Szilágyi 220 ezer forintot gyűjtött össze, amiből a beregszászi iskola új számítógépeket tud majd vásárolni és elkezdhetik az informatikaoktatást.