Felszerelések a sportolóknak

Az Egri Városi Sportiskola felszereléseket vásárolt a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. programjának támogatásából. A Kemény Ferenc Sportcsarnok felújítását is tervezik. Többek között az öltözőket, a beléptetést, valamint a világítást és hangosítást szeretnék fejleszteni. Rázsi Botond elmondta, folyik az előkészítés, műszaki tervezés, várhatóan tavasszal kezdik a csarnok rendbetételét.

A kézilabdákon kívül sportcipőket és bokszkesztyűket vehettek át az Egri Városi Sportiskola szakosztályainak képviselői. A Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. programjában atlétika, birkózás, ökölvívás és judo sportágakban kaptak támogatást. A közel 2,5 millió forintot sportszervásárlásra fordította az iskola.
A Kemény Ferenc Sportcsarnokban közel 210 millió forintos létesítményfelújítás indul. Várhatóan 2014 tavaszára készülnek el a végleges tervek, augusztus végére szeretnék befejezni a csarnok felújításának első ütemét. A beruházást a tervek szerint a következő évben folytatják.
Ezen kívül a világítást, a hangosítást és a küzdőtér borítását szeretnék felújítani. A sportiskola két látványsportágban is érintett. A Magyar Kézilabda Szövetségtől körülbelül 56, míg a Magyar Kosárlabda Szövetségtől 13 millió forintos lehetőséget kaptak TAO-s források felhasználására. A sportiskola igazgatója bízik benne, hogy ezeket a lehetőségeket sikerül feltölteni a különböző cégek felajánlásaival.