Tájékoztató a főiskolán

Építőipari Nívódíjat kapott a főiskola a Líceum felújításáért – jelentették be az EKF-en. Hétfőn kiválasztották az Eszterházy Károly Főiskola Borát is, a címért 51 borvidéki nedű versengett. Elhangzott az is, hogy idén több mint hatezer hallgató ad számot tudásáról a vizsgaidőszakban.

Építészeti Nívódíjat kapott az Eszterházy Károly Főiskola a Líceum felújításáért. A 250 éves épület „Műemlék-helyreállítás, rehabilitáció” kategóriában érdemelte ki az elismerést az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségétől – hangzott el a főiskolai tájékoztatón.
51 bor közül idén is kiválasztották a főiskola borát. 2014-ben a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Kovács Nimród Winery és a Thummerer Pincészet boraira voksolt a szakmai zsűri.
Sportos elismerésben is részesült a főiskola, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség különdíját kapta meg az intézmény, ezzel együtt hat hallgatót is elismert a szövetség.
Elhangzott az is, hogy folytatódik a 2008 óta egyre népszerűbb Varázstorony vetélkedő. A hónapokon át tartó játékos megmérettetésre hetedikes tanulók jelentkezését várja a főiskola.
Ez az időszak a vizsgázóké is az EKF-en. Ebben a vizsgaidőszakban 6400-an adnak számot tudásukról és hatszázan tesznek záróvizsgát a keresztfélévben. A végzős középiskolások januárban nyílt napon ismerhetik meg a főiskola kínálatát.