Átadták a Telekessy díjakat

Átadták a Telekessy István területfejlesztési díjakat a megyei közgyűlés előtt. Idén is olyan magánszemélyek, gazdálkodó szervezetek és települési önkormányzatok érdemelték ki az elismerést, akik maradandót alkottak szűkebb hazánk területfejlesztésében. A díjátadó után kezdődött a megyei közgyűlés, ahol a jövő évi üléstervezetet vitatták meg a képviselők.

Meghitt dallamokkal kezdődött a díjátadó az ünnepek közeledtével. Olyan magánszemélyek, gazdálkodó szervezetek és települési önkormányzatok kapták meg a Telekessy István területfejlesztési díjat, akik sokat tettek a megye területfejlesztéséért. Idén magánszemélyként dr. habil. Dinya László, a Károly Róbert Főiskola rektorhelyettese vehette át az elismerést a megye területfejlesztési koncepciójának kidolgozásában való részvételéért és a területen végzett kiemelkedő munkájáért. Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere a településen bevezetett egyedülálló, önellátó rendszer működtetéséért érdemelte ki a díjat. Tóth Sándor, a füzesabonyi Pikopack Zrt. vezérigazgatója és a hatvani Forma Kft. is Telekessy díjat kapott.
A díjátadó után kezdődött a megyei közgyűlés. Napirend előtt az időseket ért atrocitásokról esett szó, elsősorban Abasár környékén. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság részéről a helyszínen Nagy Zsolt alezredes válaszolt a képviselők felvetéseire. A közgyűlésen megvitatták továbbá a jövő évi üléstervet is. E mellett Szabó Róbert elnök tájékoztatta a képviselőket a megyei területrendezési terv 2013-as tapasztalatairól, valamint az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője adott számot idei tevékenységéről.