Tehetséggondozás

Óvodai pedagógusoknak tartottak műhelybeszélgetést a tehetségek kibontakoztatásáról óvodás korban. Szakmai tapasztalatokat, alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalókat ismertettek a Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézmény és az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsának fórumán az egri TISZK-ben.

Heves megyében mindössze két óvoda működik tehetségpontként, ahol a gyerekekkel külön is foglalkoznak a csoportos nevelésen kívül. Ezen szeretne változtatni a Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézmény és az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsa.
Az óvodapedagógusoknak tartott fórum, a Tehetséghidak Program elnevezésű uniós projektnek köszönhetően valósult meg Egerben is. Nagy Jenőné az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsának tagja, a sokszínű gondozásról tartott előadást. Elmondta, fontosnak tartja hogy a jó adottsággal rendelkező gyermekek lehetőséget kapjanak a kibontakozásra.
1996 óta formálódik ez a nevelés, melyre egyre több pedagógust tanítanak meg. A fórumon elhangzott, bármelyik óvodai intézmény csatlakozhat ehhez a programhoz a tanács segítségével.