Nyitok a világra!

Hogyan írjunk önéletrajzot, mit vegyünk fel egy állásinterjúra és miként lehet sikeresebb egy vállalkozás? Többek között ezekben a kérdésekben nyújtana segítséget a Csiky Sándor utcában található Nyitott Tanulási Központ. A program az élethosszig tartó tanulást, a társadalmi felelősségvállalást kívánja erősíteni.

Az országban 50 helyszínen hoztak létre Nyitott Tanulási Központot; Lénárd Gábor szakmai vezető a pályázat célkitűzéseiről tájékoztatott a december 12-én tartott egri megnyitón. Céljaik között szerepel, hogy ingyenes tanulási lehetőséget biztosítsanak azok számára, akik munkát keresnek, vagy bizonytalanok jelenlegi munkahelyükkel. A program kétféle szolgáltatással segítené a szociálisan hátrányos helyzetű embereket a továbblépésben.
Akkreditált képzéseiken nyelvi, számítástechnikai, mindennapi pénzügyekkel kapcsolatos készségeket fejlesztenének. A technikai feltételek adottak, az oktatási eszközök között laptopok, digitális táblák is szerepelnek. A központok létrehozásával több mint száz új munkahelyet teremtettek. Rázsi Botond alpolgármester a további támogatásról biztosította a központot.