Elismerés Egernek

Elismerő oklevelet és egy kerékpárt kapott Eger a Mobilitási Hét szervezőmunkájáért. Az egyhetes kampányhoz Eger harmadjára csatlakozott. A programokat összesen 17 partnerrel, köztük 10 civil szervezettel közösen valósították meg.

Sós István alpolgármester azt az elismerő oklevelet mutatja, amelyet a Mobilitási Hét szervezésében végzett kiváló munkájáért kapott Eger. Az elismerést dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át még december 10-én. Az oklevél mellett ezt a kerékpárt is elnyerte a város, amelyet majd a későbbiekben egy vetélkedőn szeretnének kisorsolni.
Egerben szeptember 22-én rendezték idén az autómentes napot, amelyen 1300-an vettek részt. A környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, az egészséges életmódra szerették volna ráirányítani a figyelmet. Az alpolgármester kiemelte azokat a beruházásokat, amelyekkel a város épp ezeket a célokat szeretné támogatni.
Sós István hozzátette: úgy tűnik jövőre elindulhat az a hétszáz milliós beruházás, amelynek köszönhetően megépülhet a város teljes kerékpárút-hálózata.