ZF-Eger: vereség és győzelem

A nemzetközi porondon vereség itthon, a hazai bajnokságban ellenben változatlanul hibátlan teljesítményt nyújt a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. A juniorok a Komjádi-kupa elődöntőjébe kerültek az Újpest legyőzésével.

Szerdán a LEN férfi Bajnokok Ligája 2. fordulóban a spanyol Barcelonetát látták vendégül az egriek. A két csapat eddigi találkozóit mindig a katalánok nyerték. Most is így volt, ráadásul a Barceloneta 6 góllal bizonyult jobbnak Gerendás György és Dabrowski Norbert együttesénél, annak ellenére, hogy Egerben rendezték ezt a meccset. Két forduló után így két hazai vereséggel az A-csoport utolsó, 6. helyén állnak az egriek. A következő találkozó Dubrovnikban lesz, jövő hét szerdán.
Ezzel eszemben itthon változatlanul jól megy a csapatnak. A férfi vízilabda OB I. 12. fordulójában pénteken este a BVSC-t fogadták. 19-5-re nyert az Eger, így itthon változatlanul veretlenek a bajnokságban és vezetik a tabellát.
Az U23-as együttes, Tóth Kálmán csapata közben bejutott a Komjádi Kupa december 11-i elődöntőjébe. Két mérkőzésen összesítésben egy góllal jobbak voltak, mint az Újpest. Az elődöntőben a Honvéd következik, a Komájdi uszodában. A másik ágon Vasas – KSI elődöntőt rendeznek. Az idei utolsó bajnoki december 13-án, pénteken, 17:30-as kezdéssel a Komjádi uszodában lesz a Vasas ellen

BL: ZF-Eger – CNA Barceloneta 5-11
OB I: ZF-Eger – BVSC-Zugló 19-5
Komjádi-kupa: ÚVSE – ZF-Eger 15-13, ZF-Eger – ÚVSE 14-11