Tervezés hete

Heves megye több mint 41,5 milliárd forint európai uniós forrásban részesül 2014-és 2020-között-mondta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke azon a fórumon, melyet a megye területfejlesztési programja kapcsán tartottak Egerben. A Tervezés hete címmel indított fórumot idén már második alkalommal szervezik meg és a hét folyamán a megye minden kistérségében tartanak előadást az érdeklődőknek.

Tervezés hete címmel fórumsorozat indított a Heves Megyei Önkormányzat december 9-e és 13-a között azzal a céllal, hogy bemutassák a megye területfejlesztési programját. A program kijelöli azokat a célokat, irányokat, amelyek alapján a 2014 és 2020 közötti időszak uniós forrásait felhasználhatják.
A hét folyamán minden kistérségi központot felkeresnek, és előadást tartanak a programról. Az egri rendezvényen Szabó Róbert, a Heves Megyei közgyűlés elnöke elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a megye több mint 41,5 milliárd forint uniós forrásban részesül. Ezzel az összeggel a megye önkormányzatai, gazdasági szereplői és civil szervezetei gazdálkodhatnak. Ebből a forrásból közel 20 milliárd forintot a megye gazdaságfejlesztési céljaira, valamint munkahelyteremtésre fordítanak. Megyénk kistérségei több mint 15 milliárd forintból gazdálkodhatnak. Eger a gazdaságfejlesztésre és településfejlesztésre több mint 6 milliárd forinthoz jut. Szabó Róbert hozzátette: várják az ötleteket, észrevételeiket, javaslatokat, hogy az érintettek is bekapcsolódhassanak a területfejlesztési munkafolyamatba.
Az uniós forrásoknak egyébként 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítja majd az ország, ez az elmúlt időszakban csak 16 százalék volt.