Tehetséges nyolcadikosok

Matematika, angol, történelem, fizika, informatika, magyar, kémia és biológia tantárgyakból versenyeztek a nyolcadikos diákok. A kétfordulós tehetségkutató verseny legjobbjait a Szilágyiban díjazták. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a két vándorserleg is gazdára talált.

A szilágyis diákok mikulásműsorral köszöntötték a tehetségkutató verseny díjkiosztóján megjelent nyolcadikosokat, pedagógusaikat és a szülőket. A Szilágyi fontosnak tartja a tehetséggondozást. A Bolyai János Matematika Verseny 1990 óta folyamatosan bővült, idén már nyolc tantárgyból hirdették meg. Megyénken kívül Borsodból, Nógrádból és Jász-Nagykun-Szolnokból is indultak diákok. A nevezéstől függően az első tíz helyezettet díjazták. Bárány Tamás informatikából, fizikából és matematikából is jó eredménnyel végzett a döntőben.
A Hunyadiban elsősorban a délutáni órákban készítik fel a tanulókat a versenyekre.
A Szilágyi nemcsak egyénileg értékeli a legjobbakat, hanem az iskolák közül minden évben a két legeredményesebb is külön jutalomban részesül.
A Szilágyi alapította díjat idén az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola és az aldebrői Tarnavölgye Általános Iskola kapta.