Egri költők tisztelete

Kálnoky László költőről „Visszazengtem a világ hangjait” címmel emlékkönyvet adtak ki születésének századik évfordulója alkalmából. A könyvet a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár közös rendezvényén mutatták be. A program után átadták a költő mesteréről és barátjáról, Apor Elemérről elnevezett termet is.

Emlékkönyv jelent meg az egri születésű Kálnoky László költőről. A könyv anyagát főképp a centenáriumi konferencia előadásai teszik ki. A könyvet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be.
A kötet anyagát dr. Cs. Varga István irodalomtörténész szerkesztette egybe. A könyv az Egri Jubileumok című sorozat első köteteként jelent meg, a továbbiakban várhatóan Bródy Sándorról és Gárdonyi Gézáról is jelenik meg hasonló kiadvány. A könyvbemutató után a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozatának kezdeményezésére felavatták az Apor Elemérről elnevezett termet is. Apor Elemér költő, szerkesztő fedezte fel Kálnoky Lászlót, ő közölte először a verseit. Habis László a terem avatása előtt úgy fogalmazott: A két költőt tanítvány- mester viszony , barátság kötötte össze. Az Apor Elemér-terem egyébként a Kálnokyról elnevezett terem mellett található, hiszen Kálnokyról tavaly, a költő születésének századik évfordulóján nevezték el a könyvtár egyik olvasótermét.