Segítség az önkormányzatoknak

Újabb támogatáshoz jutnak a korábban adósságcsapdába került önkormányzatok. A nem rég még önhikiként ismert működési támogatást országosan 1800 önkormányzat kapja meg. Heves megyében 67 település összesen 774 millió forinthoz jutott.

A feladatok gyarapodtak az önkormányzatoknál, a rendelkezésre álló források nem a rendszerváltás óta – fogalmazott dr. Nyitrai Zsolt. Az országgyűlési képviselő szerint ez vezetett ahhoz, hogy szinte kivétel nélkül adósságcsapdába kerültek. A kormány most döntött egy nagyarányú, hazai szinten történelmi léptékű adósságkiváltásról.
Most egy újabb támogatásról, a helyi önkormányzatok működőképességének megőrzését szolgáló kiegészítő támogatásról, korábbi nevén önhikiről számolt be dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Elmondta: ezekre a támogatásokra Heves megyéből is több önkormányzat benyújtotta pályázatát szeptemberig. Több mint 1800 önkormányzat részesült országosan ebből a támogatásból. Heves megyében összesen 67 település, 774 millió forint értékben. Hétfőn már az utalások is megtörténtek, több településre már megérkeztek az utalt összegek. A sajtótájékoztatón Bóta József Szihalom polgármestere és Vámosi László Andornaktálya első embere is részt vettek. Elhangzott: mindkét településnek jelentős segítséget nyújtanak a támogatások.