Lakossági fórum a közbiztonságról

A felnémet-bervai-almári körzet közbiztonságát szeretnék növelni egy olyan több lépésből álló programmal, melyet a rendőrség, a polgárőrség és a helyi civil szervezetek közösen dolgoznak majd ki – mondta Rázsi Botond, a választókerület képviselője a kezdeményezéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a legfontosabb az, hogy felhívják a lakosok figyelmét arra, hogyan óvhatják meg értékeiket. A témával kapcsolatban lakossági fórumot tartanak december 9-én a Pásztorvölgyiben.

Bár nem nőtt a bűnesetek száma a városrészben, de egy közelmúltban történt bűncselekmény és a lakosság visszajelzései miatt fontos lenne egy olyan program kidolgozása, mely növelné a közbiztonságot a felnémet-bervai-almári körzetben. – mondta Rázsi Botond, a 12. választókerület képviselője. A több lépésből álló programban szeretnének például közbiztonsággal kapcsolatos szóróanyagok terjeszteni, új tagokat toborozni a polgárőrségbe, több térfigyelő kamerát kihelyezni, és növelni a lakosság aktivitását. Az állampolgárok maguk is sokat tehetnek a biztonságért, ha tudatosabban óvják értékeiket is figyelnek egymásra -hangsúlyozta
A városrészben elsősorban betörés, rablás, garázdaság fordul elő. A képviselő reméli, az ötlet Eger más városrészeiben is követőre talál. A program első lépéseként lakossági fórumot tartanak december 9-én, hétfőn, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium aulájában, ahol a rendőrség, a polgárőrség képviselői mellett biztonságtechnikai szakértő is tájékoztatja a lakosokat a témáról.