Emlékezés

Újabb emléktáblát avatott az Egri Országzászló és Emlékhely Bizottság. Ezúttal Csiky Sándor, egykori egri polgármester, országgyűlési képviselő előtt tisztelegtek.

A XIX. század végén elhunyt egri politikus, Csiky Sándor tiszteletére emléktáblát avattak a Dobó István Gimnázium falán. Csiky Sándor Egerben született, többek között a nemzetőrök parancsnoka, a város országgyűlési képviselője, polgármestere, Heves vármegye kormánybiztosa is volt. Az emléktábla-avatáson Habis László polgármester úgy fogalmazott: Csiky Sándor olyan egri polgár volt, aki polgármesterként és képviselőként is sokat tett a városért.Az Egri Országzászló és Emlékhely Bizottság azzal a szándékkal helyezte el az emléktáblát, hogy a lakosokhoz közelebb hozzák azokat a személyeket, akik példamutatóak a mai kor embere számára.
A tervek szerint jövőre felavatják majd Mindszenty Gedeon, Rajner Károly, dr. Nagy János, Endresz György emléktábláját, de tisztelettel adóznak az 56-ban, az orosz tankok előtt sorfalat álló egri nők előtt is. A most felavatott Csiky Sándor – emléktábla Faragó József és Herczeg István munkája.