Kettős kereszt és országzászló

A karácsony ne a vásárlásról, hanem a szeretetről szóljon – ez a Jobbik szerint a kettős kereszt üzenete. Szándékuk szerint a karácsony valódi értékeire hívják föl a figyelmet: Krisztus születésére, a szeretetre. Most ezen túl a hellyel is üzent a Jobbik. Tóth István, a párt egri alelnöke azt mondta: reményeik szerint június 4-én itt, a Pyrker téren állni fog az országzászló.

Hat éve állítják fel a kettős keresztet, először a Dobó téren, majd szinte minden évben más helyszínen. Itt is állt már egyszer, most arra utalnak a helyválasztással: ide, a Pyrker térre tervezték az országzászlót. Bognár Ignác, a Jobbik egri elnöke azt mondta: lehet, hogy itt marad a kettős kereszt, amíg az országzászló építését el nem kezdik. Tóth István képviselő, a Jobbik egri alelnöke reméli, hogy 2014. június 4-ére állni fog majd az országzászló. Úgy fogalmazott: a jelenlegi vezetésnek borzasztó nagy adóssága ez a nemzeti érzelmű hazafiakkal szemben.
Tóth István szerint advent idején gondolni kell azokra is, akik már nincsenek velünk, és a határon túl élő nemzettestvérekre is. Az ide tervezett országzászló a nemzeti együvé tartozást is jelenti.
Dr. Pócs Alfréd, a Hun Fokos Szövetség elnöke szerint a kereszt emlékeztet az elmúlásra és a feltámadásra, de figyelmeztet a feladatainkra is. Ecsedi Tamás, a Hatvannégy Vármegye egri elnöke úgy látja, hogy a nemzeti szervezetek között barátibb lett a kapcsolat. Majd hozzátette : a kardot már megkovácsolták, jövőre harcba lehet menni vele. Véleménye szerint ez olyan harc lesz, amely a nemzet sorsát is meghatározza.