Tudatos fészekrakás

Az egészséges család kialakításában segítette a dél-hevesi családokat a Vöröskereszt megyei szervezete. A Tudatos fészekrakás programban négy település vett részt. Tiszanánai, tenki, hevesi és tarnamérai családok másfél éven át kaptak életvezetési tanácsokat önkéntesektől, a Vöröskereszt munkatársaitól. Minta család címmel egy útmutató kiadványt is megjelentetett a szervezet.

Tavaly májusban indította a dél-hevesi családokat megszólító, Tudatos fészekrakás programját a Vöröskereszt. Jellemzően hátrányos helyzetű családokat célzott meg a program. Tematikus közösségi programokat szerveztek és önkéntes fiatalokat is bevontak a programba 16 hónap alatt. A Vöröskereszt gondozásában elkészült egy hasznos, családtervezéssel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó kiadvány is, Minta család címmel.
A sajtótájékoztatón szó volt a főiskolásoknak kiírt plakátpályázatról is. A felhívás célja, hogy minél több hallgató váljon donorrá a főiskolai véradásokon.
Az adventi véradások sora idén is a városi televízióban kezdődik. December másodikán élő műsorban tarthatják tű alá karjukat a segíteni vágyók. A Vöröskereszt idén a helyi bevásárló központban szervez adventi véradónapokat december 16. és 21. között. A karácsony előtti időszakban szükség van a donorokra, a vöröskereszt munkatársai oda is várják a véradókat.