Heves megyéért díj

Átadták a Heves megyéért díjakat a megyei közgyűlés előtt. A Művészet, szociális tevékenység és a sport területén maradandót alkotó személyek, közösségek munkáját ismerik el. Posztumusz kapta meg a díjat Kiss Péter, a közelmúltban tragikusan elhunyt hegymászó.

22 évvel ezelőtt alapította a megyei önkormányzat a kitüntető díjat, hogy a kiváló teljesítményeket elismerjék.
Közgyűlési, bizottsági tagok, településvezetők, képviselők javaslata alapján születik döntés a kitüntetésekről.
A “Heves megyéért” díjat posztumusz adományozták Kiss Péter hegymászónak, aki Erőss Zsolttal az első magyar expedícióban elérték a Földünk harmadik legmagasabb csúcsát, a 8586 méter magas Kancsendzöngát.
Kiss Péter szülei a megyei önkormányzatnak egy képet ajándékoztak: az utolsó útjára a hegymászó magával vitte a megye zászlóját, s kitűzte a csúcsra
Lőrinci Enikő sikeres sportoló, karatézik, tagja a magyar válogatottnak, Kétszeres Európa Bajnok. Diákolimpiai, Országos Bajnoki, illetve Magyar bajnoki címet, illetve helyezéseket ért el.
A Szajlán élő Oravecz Imre, költő műfordító számos elismerés birtokosa,
2003-ban Kossuth-díjat kapott. Most a Heves megyéért díjat vehette át.
A Gyöngyös – Alsóvárosi Ferences Plébánia és Rendházzal egy egységben működik az Autista Segítő Központ, melynek fenntartója a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A tagintézmények között található általános iskola, kiskorú fogyatékosok otthona, átmeneti otthon és lakóotthon is. A ferencesek a kultúra és a vallásturizmus területén is fontos szerepet vállalnak.
10 éve alakult a Grassalkovich Énekegyüttes, számos díjat kaptak, s a térség meghatározó kulturális szereplőjévé váltak, Repertoárjuk a gregorián dallamoktól a kortárs zenéig válogat zenei csemegéket.
A díjátadó az Énekegyüttes műsorával zárult.