Rangsorolták a középiskolákat

Közzétették a 2014-es országos középiskolai rangsorokat. A felmérés közel ezer intézményt vizsgált. A Neumann több részrangsorban is az első öt között végzett, a Pásztorvölgyi a két tanítási nyelvű iskolák között lett az ötödik.

Az egyik hetilap közzétette az ország középiskoláinak különböző szempontú rangsorait. Egerből két középiskola ért el kiváló helyezéseket: a Neumann és a Pásztorvölgyi. Az eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be, ahol Habis László polgármester kiemelte: viszonylag fiatal intézményekről van szó, így még inkább rendkívüliek az elért eredményeik. A Neumann János Középiskola és Kollégium több részrangsorban ért el előkelő helyet: a szakközépiskolák és az alapítványi intézmények sorában a második, a közgazdasági iskolák között az első helyet érte el, és ötödikként végzett a kereskedelmi-marketing szakmai rangsorban. A lista többek között az érettségi vizsgák, a tanulmányi versenyek, a kompetenciamérések eredményei és a felvételik alapján állt össze.
A két tanítási nyelvű iskolák rangsorában az idén húszéves Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium az ötödik helyen végzett. Az intézményben tizenhat éve folyik két nyelven a képzés. A rangsort az érettségi és a nyelvvizsga eredmények alapján állították össze.
Abban mindkét igazgató egyetértett: az eredményesség a motivált, szakképzett pedagógusok, a tehetséges diákok és a szülők együttes munkájában rejlik.