Fényesebb karácsony

Idén is december 1-jén, advent első vasárnapján gyúlnak majd ki az ünnepi fények a városban. A belvárosi felújítás miatt az Eszterházy téren állították fel a faházakat, a Bazilika előtt kapott helyet a 12 méter magas karácsonyfa. Tavalyhoz képest három kilométerrel több fényfüzér díszíti majd a várost, tizenöt cég fogadott örökbe és díszít fel fát. A karácsonyi vásár vasárnap nyit ki, a szervezők meseházzal, színes családi programokkal készülnek.

Már a faházakat díszítik és töltik meg karácsonyi termékekkel, az Eszterházy téren mindenki a karácsonyi vásárra készül. December 1-jén, advent első vasárnapján nyit majd ki a vásár, akkor gyúlnak ki az ünnepi fények is a városban. A város karácsonyfáját is feldíszítették már. A 12 méter magas fára nyolcszáz méternyi égősort tekertek. Idén sokkal több fényfűzért használtak fel, a Kossuth Lajos utcai fákra például egy kilométerrel hosszabb égősor került, a Bazilika környéke is fényárban fog úszni. Lesz más újdonság is. A téren álló házikó játékkal és mesékkel telik majd meg.Lesz olyan alkalom, amikor kézműves házzá változik majd. Az adventi programokat egyébként az EKMK szervezi, elsősorban a családokat várják.
Ebben az évben tizenöt helyi vállalkozás fogadott örökbe fát, a díszítés költségeit ők állják. Szinte nem lesz olyan városrész, ahol nem állítanak majd karácsonyfát, sok helyen hétről-hétre ünnepi műsort is adnak a lakóközösségeknek. Idén a Servita templom is díszkivilágítást kap. Bár a vásár helyszínét a Dobó tér felújítása miatt helyezték át idén a főiskola elé, a város főtere sem marad díszítés nélkül. Az önkormányzat idén is meghirdeti az Eger Ünnepei Fényei pályázatot. December 12-ig lehet jelentkezni. Az adventi koszorú első gyertyáját most vasárnap gyújtják majd meg, ekkor lesznek láthatók először az ünnepi fények is.