„Ép testben ép lélek”

Jóga, ugrókötelezés, egészségügyi szűrések, labdajátékok. Többek között ezeken a programokon vehettek részt a diákok az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának egészségnapján.

A gyerekekhez zumbaoktatók érkeztek a tanórák közötti szünetben az EKF Gyakorlóiskolájában tartott egészségnapon. A programmal a táplálkozást, tisztálkodást és testmozgást hangsúlyozták a szervezők. Az iskola faliújságja is ezt az életmódot hirdeti. Az egészségre nevelést az intézmény pedagógiai programjába is belefoglalták. Az iskolában egész évben szerveznek túrákat, sakkversenyeket; a diákok aerobikban, vízi-és röplabdában is jeleskednek, valamint részt vesznek az iskolai gyümölcsprogramban.
Az alsó és felső tagozatosok két helyszínen is átmozgathatták magukat a tornatermekben az egészségnapon. Délután a diákok 25 helyszínen választhattak a programok közül.
Az egészség nincs mindenkinek a birtokában. Erre is fel szerették volna hívni a figyelmet az egészségnapon. Az Antal Jánoska segítésére szervezett kupakgyűjtésbe is bekapcsolódhattak a tanulók. A fiú oxigénhiánnyal született, mozgás- és beszédkészsége nem fejlődött ki. A gyűjtés 2006-ban kezdődött Jánoska gyógyíttatására.
A diákok egész héten leadhatják a kupakokat. Mezei Sándorné elmondta, ha a gyűjtés megszokássá válna és a továbbiakban is leadnák a kupakokat a televízió udvarában, azokból nem szemét lenne, hanem hasznosítható hulladék.