Roma-zenei Fesztivál

Közös zenélés és egymás elfogadása – erről szólt az ötödik Egri Roma-zenei Fesztivál. A régióból érkezett tehetséges fiatalok és felnőttek ragadtak hangszert az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában. A versenyzésen túl a zsűri is bekapcsolódott a közös zenélésbe.

Az egri szalaparti Szinkópé együttes nyitotta meg a jubileumi fesztivált. Idén a sokféleség harmóniájáról szólt az Egri Roma-zenei Fesztivál – fogalmazott az intézményvezető. Barczi-Bennett Edina elmondta: ez egy olyan fórum, ahol egymást segíthetik, egymástól tanulhatnak a résztvevők.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is elismert magyar és roma zenészek alkották a zsűrit. Ők maguk is felléptek, példát állítva a fiataloknak.
Komolyzenével és feldolgozásokkal is készültek a résztvevők. A fiataloknak lehetőségük volt a hozzájuk legközelebb álló műfajjal bemutatkozni.
A fesztiválhangversenyen egész nap lehetőségük volt bemutatkozni a versenyzőknek. Bár a fesztivál egyben megmérettetés is, az elsődleges cél az volt, hogy minél többet tanuljanak egymástól mentorok és diákok.