Francia nap

Zászlóragasztás, nyelvtörők, filmvetítés, sanzonok. Többek között ezeken a programokon ismerkedtek a diákok a francia kultúrával a Dobóban. Szünetben franciás falatokat kóstolhattak a tanulók, az iskolarádióban pedig egész nap francia dalok szóltak.

A francia kulturális nap megnyitóján az előzetesen hirdetett plakátkészítő verseny alkotásait is bemutatták. A Dobó István Gimnázium négyfős csapata első helyezést ért el a 4 for Europe nevű középiskolásoknak szóló uniós verseny regionális döntőjén. Ezt megelőzően az első fordulóban online teszteket, totókat kellett megoldaniuk.
Az országos megmérettetés előtt – amely december 9-én lesz Kecskeméten – a csapatnak meg is kellett rendeznie a programot.
Szoviár János a francia irodalomról tartott rendhagyó órát. Ezen kívül előadáson és kvízen is részt vehettek a tanulók; zászlót ragasztottak és megismerkedtek a francia filmművészettel. Tour de France néven pedig szobakerékpáron rendeztek versenyt. Az iskola szoros kapcsolatot ápol a francia intézetekkel. A dobósok már évek óta választhatják ezt második idegen nyelvként.