Változások a Széchenyi Kártya Programban

Egerbe érkezett a Széchenyi Kártya Program országjáró körútja. A 2002-ben útjára indított program aktuális változásairól, az Útdíj Hitelprogram lehetőségeiről tartott előadást a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Szép Zoltán, a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója. A rendezvényen elhangzott: a Széchenyi Kártya napjaink legsikeresebb vállalkozói finanszírozási megoldása. A változásokat illetően többek között arról számoltak be, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások egyszerűbben és olcsóbban juthatnak hitelekhez.

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozásának egyik legsikeresebb programja lett a 2002 óta működő Széchenyi Kártya Program – hangzott el a KAVOSZ országjáró rendezvénysorozatának egri állomásán. Szép Zoltán, a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója elmondta: arra törekednek, hogy a jelenleg 3,4 százalékos jegybanki alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően a programon belül igényelhető hitelkonstrukciókat minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbb adminisztrációval érjék el a mikro-, kis- és középvállalkozások.
Hozzátette: a Széchenyi Kártya rendkívül sikeres. Az elmúlt 11 évben 1250 milliárd forint áramlott a gazdaságba a program segítségével, a ma működő magyarországi vállalkozások harmada találkozott már ezzel a lehetőséggel. Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: a Széchenyi Kártya Program Heves megyében is sikeres.
A KAVOSZ Zrt. legújabb felmérése szerint egyébként a közel 700 000 működő vállalkozás 80 százaléka tervez valamilyen fejlesztést a jövőben, ehhez 90 százalékuk hitelt venne igénybe. A tájékoztatón szó esett arról is, hogy november elsejétől könnyebben és gyorsabban juthatnak hozzá a fuvarozó vállalkozások is a nemrég bevezetett útdíj hitelhez. Egyszerűbb lett az adminisztráció és az egy százalékos folyósítási díjat a felére csökkentették.