Kórház-gondok?

Égető gondokkal küzd az egri kórház: októberben volt, akit több mint kétezer napos előjegyzéssel vettek műtéti várólistára – fogalmazott Pócs Alfréd. A volt kórházvédő szerint a Markhot Ferenc Kórház betegei is megérdemlik a gyors ellátást – többek között erről beszélt a MOK elnöke. Azt mondta: politikai beavatkozásra van szükség a hatékony betegellátás érdekében.

Kevés pénz, kevés ágyszám és kevés orvos – az egri kórház jó ideje küzd ezekkel a problémákkal – fogalmazott a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke. Pócs Alfréd szerint az Markhot Ferenc Kórház nem fejlődik. A társadalombiztosítást fizető egri betegek is megérdemlik a gyors és hatékony betegellátást. Mint fogalmazott, ez az utóbbi időben itt nem valósult meg. Egy októberi adat szerint volt, akinek 2042 napot kellett várnia egy térdprotézis műtétre.
Az egykori kórházvédő szerint jelentős politikai beavatkozásra lenne szükség, hiszen az egri kórház sem erkölcsi, sem anyagi támogatásban nem részesül elegendő mértékben. Hozzátette: óriási gondot jelentenek az új betegellátási határok is. A megye szétdarabolása egyértelműen sikertelen volt, ezt igazolják a betegek visszajelzései és az ellátás lassulása is. Az elnök szerint erre a megye kórházinak újbóli összehangolása a megoldás, amit a következő hónapokban még meg lehetne tenni.