Jobbik: A rendőrség eltussolja a társadalmi felindulást kiváltó eseteket

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy egy idős nőt súlyosan bántalmaztak Felnémeten, saját lakásában, mint ahogy korábban sem szólt a hasonló kerecsendi, kisnánai, tarnaörsi esetekről sem – állítja a Jobbik. Mirkóczki Ádám képviselő, a párt szóvivője arra hívta fel a figyelmet: addig, amíg szemérmesen beszélünk, nem nevezzük nevén a dolgokat, nem lehet a cigány – magyar együttélés problémáit kezelni.

Eltussolta a rendőrség azt a felháborító estet, ami múlt hétvégén történt Felnémeten – ezt mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az idős nőt saját székéhez kötözték, súlyosan bántalmazták, elvették az ékszereit. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. Mirkóczki azt állítja: ha a hozzátartozók nem értesítik Jobbikot, a rendőrség nem hozta volna nyilvánosságra az esetet. Az a tapasztalatuk, hogy a komoly társadalmi felindulást kiváltó bűncselekményekről nem szól a rendőrség.
Egy éve vitanapot kezdeményezett a Jobbik a parlamentben; úgy látták: egyre több kiszolgáltatott ember válik személy és vagyon elleni bűncselekmény áldozatává. Ezt a Fidesz és az MSZP leszavazta. Nyílt levelet is írt a Jobbik a parlamenti pártoknak, kerekasztal-beszélgetést akartak a cigány – magyar együttélés problémáiról. Ezt is elutasították. Mirkóczki úgy fogalmazott: ezek az idős emberek a Fidesz és az MSZP áldozatai. A Jobbik képviselője szerint a Btk. szigorítása sem érte el a célját, nem számolta föl a felháborító bűncselekményeket.