Balczó: Ha hívjuk, jön az Isten

Aki a nemzete iránt érdeklődik, politizál is – mondja Balczó András háromszoros olimpiai bajnok. Valamikor a MIÉP mellett kampányolt, ekkor döbbent rá, hogy Magyarországnak demokratikus keretek között nincs jövője. Balczó András szerint egy út van a magyarok előtt: megkérdezni Istentől, mit tegyünk. Az olimpiai bajnokot a Hun Fokos Szövetség hívta meg Egerbe.

Hit, sport, politika – ez volt a témája Balczó András háromszoros olimpiai aranyérmes, tízszeres világbajnok öttusázó előadásának. Az idén 75 éves olimpiai bajnok azt mondja: a nemzet iránti érdeklődése átlagon felüli. Egykor aktívan politizált is. Ekkor jött rá, hogy hiába reménykedtünk a demokráciában, Magyarországnak nincs jövője demokratikus keretek között.
Úgy fogalmazott: a demokrácia mocsarában fetreng az ország. A demokrácia az emberek félrevezetésének államformája – mondta. Ma a tanácstalanok, bizonytalanok száma nő, az emberek egyre becsaphatóbbá válnak.  Az Isten akkor szán meg egy nemzetet, mikor tanácstalanságukban sokan fordulnak hozzá.
Egy út van a magyarok előtt: megkérdezni az Istentől, mit tegyünk, ne saját hasznunkat nézzük, és ne számítgassunk. Ha hívjuk, jön az Isten – mondja Balczó András.