Jobbik lakossági fórum Ostoroson

A közbiztonságról, a munkanélküliségről és a politikusok elszámoltatásáról tartott lakossági fórumot a Jobbik Ostoroson. Mirkóczki Ádám és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselők szerint a Fidesz elmúlt három éve ugyanolyan maszatolás és ámokfutás volt, mint az MSZP nyolc éves kormányzása.

Mirkóczki Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Fidesz három legfontosabb ígéretéből, amellyel a választást megnyerte, semmi nem valósult meg. A képviselő szerint ennek nem anyagi, hanem politikai okai vannak.
A Jobbik eltörölné az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, hogy a korrupt, bűnöző politikusokat felelőségre lehessen vonni. Úgy gondolják: a Fidesz adós maradt az elszámoltatással, mert szerintük a negyven feljelentés egyikéből sem lett bírósági ügy. A képviselő szerint: súlyos hiba az is, hogy a Fidesz minden héten leszavazza a kommunista luxusnyugdíjak eltörlését célzó indítványaikat. Hozzátette: a 300 ezer beígért új munkahely helyett, jelenleg 50 ezerrel kevesebb van 2010-hez képest. Mirkóczki Ádám szerint a mezőgazdaság fellendítése és a feldolgozó ipar talpraállítása lenne az igazi megoldás a munkanélküliség csökkentésére. Bírálta a földtörvényt is, amely szerinte nem védi meg a magyar termőföldet a külföldiektől. A Jobbik szerint hiba a három csapás elve is, ezért radikális alakításokat kezdeményeznének a büntetésvégrehajtásban.