Bajnokok Ligája: ZF-Eger – Pro Recco 7-8

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkör küzdelmeit az olasz Pro Recco ellen kezdte a magyar bajnoki címvédő ZF-Eger együttese. Egri szempontból jól indult a találkozó, 3-0-ra is vezettek a hazaiak a végén mégis az olaszok örülhettek: 8-7-re nyert a Recco.

A legjobb 12 között két hatos csoportba sorsolták a csapatokat. Az egriek a horvát Jug Dubrovnik és Primorje Rijeka, a görög Olimpiakosz Píreusz, a spanyol Barceloneta és az olasz Pro Recco társaságában küzdenek a barcelonai hatcsapatos döntőbe kerülésért. Az első találkozón az aktuális olasz bajnok és kupagyőztes Pro Recco volt az ellenfél a Bitskey uszodában. Nagyon jól indult az egriek nyolcadik BL-szezonnyitója. Sorrendben Bátori, Salamon, majd Biros büntetője révén már 3-0-ra is vezetett az Eger. Ivovic azonban egy perc alatt kettőt lőtt. A negyed végén Hárai svédcsavarja juttatta két gólos előnyhöz a hazaikat.
A második negyedben három gólt lőve, 5-4-re fordítottak az olaszok, miközben Kovács Gábor kihagyott egy büntetőt.
A harmadik negyedben Salamon és Varga góljaival átvette a vezetést a hazai csapat, de Janovic egyenlített. 6-6-ról indult a záró felvonás. Itt sokáig a küzdelem dominált, Varga második góljával azonban ismét az Egeré volt az előny. A végjátékban Jokovic és Madaras Norbert passzából Giorgetti lőtt még gólt. Hiába volt többször is esély az egyenlítésre, 8-7-re nyert a Recco.
A következő találkozó vasárnap Szegeden lesz. A Bajnokok Ligája második fordulóban a spanyol Barceloneta következik december 4-én, szerdán, szintén hazai pályán.

LEN Bajnokok Ligája, Főtábla, A-csoport, 1. forduló
Az Eger 109. európai kupamérkőzése, az 5. Eger – Pro Recco találkozó
ZF-Eger – ASD Pro Recco 7-8 (4-2, 0-3, 2-1, 1-2)
Eger, Bitskey uszoda, 1800 néző. V.: B. Margeta (szlovén), A. Franulovic (horvát)
Eger: Bisztritsányi – Graham, Bundschuh, Hárai 1, Gór Nagy, Biros 1 (1/1), Bátori 1. Cs.: Varga II. Zs. 2, Sántavy, Bedő, Kovács G. (1/0), Salamon 2. Edzők: Gerendás György, Dabrowski Norbert
Pro Recco: Tempesti – Janovic 1, Felugo, Ivovic 3, Madaras, Giacoppo, Giorgetti 1. Cs.: Lapenna 1, Jokovic, Gitto, Figari 1, Figlioli 1. Edző: Riccardo Tempestini.
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 13/4
Ötméteresből: 2/1, ill. 0
Kipontozódott: Gór Nagy (17.), Sántavy (23.)
Kiállítva cserével végleg: Graham, dr. Kiss G.

Az 1. forduló további eredményei, A-csoport:
JUG – Olimpiakosz 11-9
CNA Barceloneta – Primorje Rijeka 8-7

Következik:
Bajnokok Ligája, A-csoport, 2. fordulóban
ZF-Eger – CNA Barceloneta (spanyol)
Eger, Bitskey uszoda, 2013. december 4., szerda, 19:00