Az Egri csillagok rajzverseny és az Eltűnő mesterségek bemutatása

Kiállításokról, közelgő rajzversenyekről esett szó az Eventusban. Ezen kívül bemutatták az Eltűnő mesterségek című nemzetközi pályázatot, amely során négy országba is eljuthatnak a tanulók.

Nem kell rajzvizsgát tenniük az Eventusban azoknak a felvételizőknek, akik jó eredménnyel végeznek az Egri csillagok rajz és grafikai országos versenyen. Ezt az iskola hirdette meg két fordulóval.
A pályázati űrlap az Eventus honlapjáról tölthető le. A munkákból CD-t készítenek. A verseny a felkészülésben is segíti a leendő felvételizőket, akik november 27-én nyílt napon és az iskola egyik kiállításán is megismerkedhetnek az intézménnyel.
Az Eventusban a Comenius iskolák közötti nemzetközi együttműködést is bemutatták. A program célja, hogy közösen megismerjék és tanulmányozzák az eltűnő mesterségeket.
A diákok Spanyolországba, Törökországba, Olaszországba és Lengyelországba utazhatnak, de Magyarországra is érkeznek majd külföldi tanulók. Ezt nemzetközi művészeti versenyek előzik meg. Az együttműködéssel a diákok angol nyelvtudását is fejleszteni szeretnék.