Télindító a Közútnál

A Közútnál november 10-től március 15-ig tart a téli üzemeltetési időszak. A megyei igazgatóság három üzemmérnökségén az elmúlt héten tartották a gépszemlét A téli időszakban 24 órás diszpécserszolgálatot üzemeltetnek – hangzott el a megyei tájékoztatón.

A téli felkészülés eddigi tapasztaltait Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának november 1-jével kinevezett új vezetője ismertette. Mint elmondta, Heves megyéhez 1171 km út, illetve 357 híd tartozik, beleértve az új úttörvény szerint most már az M3-as megyei szakaszát is. Az elmúlt tél komoly feladat elé állította az útkezelőket. A téli gépszemlét a megyei igazgatóság három üzemmérnökségén már megtartották. A november 10-től március 15-ig terjedő időszakban 24 órás ügyeleti diszpécserszolgálatot üzemeltetnek. A időjárási helyzetnek megfelelően négy fokozatban dolgoznak. Az adatokat hét meteorológiai állomás szolgáltatja a megye különböző pontjairól. A riasztás interneten keresztül, illetve a mentőktől, rendőrségtől, volán társaságoktól és a katasztrófavédelemtől érkezik.
Ehhez – mint azt az egri telephelyen is bemutatták – sószórók, hóekék, rakodógépek, az egri, gyöngyösi és hevesi üzemmérnökségen 2-2 nagy teljesítményű hómaró, összesen tizenkilenc saját és szükség esetén négy bérelt kombinált munkagép áll majd rendelkezésre.