Az iskolapadon túl

Közelgő programjaikat mutatták be az Egri Tankerülethez tartozó iskolák. A tankerület fenntartásában működő oktatási intézmények ezen túl rendszeresen lehetőséget kapnak a megjelenésre.

A nevelő-oktató munkán túl is pezsgő iskolai élet jellemző az Egri Tankerülethez tartozó oktatási intézményekre – fogalmazott Ballagó Zoltán a sajtótájékoztatón. A tankerületi igazgató szerint az iskolai fesztiválok és a városhatáron túlmutató programok érdemesek az egriek figyelmére, így az iskolák a jövőben rendszeresen kapnak lehetőséget bemutatkozásra.
Első alkalommal négy egri intézmény ajánlhatta közelgő fesztiválját. Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában ötödik éve szervezik meg a Roma Zenei Fesztivált. Idén több mint húsz fiatal tehetség mutatkozhat be az intézményben november 27-én.
Szintén nagy hagyományokkal bír a szilágyis Erzsébet-napi programsorozat. Idén november 22-én díjazzák majd a legeredményesebb tanulókat és az év tanárát is megválasztják az intézményben. Az először 1955-ben megszervezett Erzsébet bált is megtartják a Szilágyiban.
Szintén aznap, már tizenhetedik éve emlékeznek meg a névadóról az Egri Kemény Ferenc Általános Iskolában. Az ünnepség után labdarúgó tornát szerveznek a diákoknak.
Elhangzott még, hogy a Gárdonyi Év egyik záró rendezvényét szervezik meg a Keriben november utolsó napjaiban. Első alkalommal kerül sor a Kárpát-medencei irodalom és történelem szakos tanárok konferenciájára.
Az Egri Tankerület központjában ezen túl egri és vidéki iskolák is bemutatkoznak majd.